Scholenkeuze is een landelijk informatieplatform over het onderwijs en geeft een gedetailleerd beeld van diverse kenmerken van alle scholen in ons land. Scholenkeuze verzamelt alle openbare gegevens en combineert die met gegevens van ouders. Alle informatie stellen wij openbaar beschikbaar aan andere ouders via de landelijke website. Maar wij bieden u ook een eigen Gemeentelijke website aan in een zgn. 'white label' variant. Zie voor een voorbeeld daarvan o.a. http://leeuwarden.scholenkeuze.nl/basisonderwijs

Wij combineren harde gegevens zoals CFI data, rapporten van de Onderwijsinspectie, informatie van het Ministerie OC&W, DUO, het CBS en andere openbare bronnen. Zo wordt een zuiver, onafhankelijk en betrouwbaar beeld van het onderwijs binnen uw Gemeente gegeven, waarmee u ouders kunt helpen in hun zoektocht naar een passende school.

  • U bespaart u op de kosten voor een (papieren) scholengids
  • U biedt altijd actuele informatie aan.
  • Een deel van uw KCC kan hiermee worden afgedekt

Via het menu zien ouders op uw eigen website, in uw eigen huisstijl, in één oogopslag alle gegevens van de school, Daarnaast wordt in kaart gebracht hoe de school presteert! Alle gegevens zijn gecontroleerd en betrouwbaar en worden aantrekkelijk in beeld gebracht.

Via de applicatie, gebaseerd op Google maps en Google Streetview vindt iedere ouder eenvoudig en snel de weg naar alle scholen binnen uw Gemeente.

Er is van iedere school in ons land een ‘dossier’ gemaakt, bestaande uit adresgegevens, het budget, prestaties, diversiteit of bijvoorbeeld de doorstroomgegevens. Alle openbare informatie wordt op heldere en overzichtelijke wijze weergegeven. Maar ook leerlingen en/of ouders zelf leveren een bijdrage aan het initiatief! Via crowdsourcing verzamelen wij de mening van ouders door het hele land aan de hand van een korte vragenlijst. Zo worden de tevredenheidsresultaten van iedere school in beeld gebracht.

Wij bieden u als gemeente een eigen versie van Scholenkeuze aan; een zgn. ‘white label’. door ons opgemaakt in de huisstijl van uw Gemeente. Uw eigen versie vervangt uw (papieren) Scholengids .... of vult die aan. U bespaart dus aanzienlijk op uw kosten en bovendien is een digitale scholengids natuurlijk ook ‘duurzaam’ en groen!

Altijd up-to-date informatie. De gegevens worden eens per 3 maanden ge-update.

  • Veel detailinformatie voor ouders.
  • Uitgebreide info over begrippen zoals denominatie, onderwijsconcept, bekostiging, schoolvakantie etc.
  • De mogelijkheid om de eigen Gemeentelijke visie op onderwijs toe te voegen.
  • Niet alleen statistische informatie maar ook ‘reviews’ van andere ouders!
  • Alle informatie kan evt. ook beschikbaar worden gemaakt in het Turks, Papiamento, Marokkaans / Arabisch of bijv. Fries.

 

Scholenkeuze is een initiatief van Centrum voor Online Onderzoek; een organisatie gespecialiseerd in markt- & opinieonderzoek. Centrum voor Online onderzoek is onafhankelijk, is lid van MOA en conformeert zich aan de internationale ICC code van ESOMAR. Scholenkeuze wordt mede mogelijk gemaakt door informatie van: